Optreden tegen mensen in quarantaine die op straat gaan
27 Mar, 00:00
foto


Alle mensen die in thuisquarantaine zijn, hebben een armbandje bij aankomst op Zanderij gekregen. Gebleken is dat mensen hun plek verlaten en daardoor de samenleving in gevaar brengen. Er zijn recentelijk personen met een ‘thuisquarantaine’ armband gesignaleerd in het openbaar. Telesur-Noord is donderdag opgeschrikt, nadat een vrouw bij de kassa vroeg om afstand te houden, want ze is in quarantaine. De vrouw zei dat ze toch op straat moest, omdat ze haar zaken in orde moest maken en geen andere keus had. Het gebouw is gelijk ontruimd en gesloten. 

"We hebben kantoor Noord gesloten om het te kunnen schoonmaken, omdat we geen risico willen nemen," zegt Jennis Asraf, manager Corporate Communications, desgevraagd aan Starnieuws. NCCR is gelijk gemeld en heeft assistentie verleend. Het gebouw wordt compleet schoongemaakt en wordt maandag weer opengesteld voor het publiek. De gegevens van de vrouw zijn verstrekt aan het NCCR. 

Er zijn momenteel 320 personen in thuisquarantaine. Alle personen in verplichte thuisquarantaine zijn door het NCCR voorzien van een armband. De armbandjes hebben de kleuren blauw, bruin en goud. Indien ze worden omgekeerd, hebben zij een witte kleur. Elke kleur is gekoppeld aan een specifieke repatriatievlucht. De armbandjes zijn niet geplaatst ter stigmatisering van personen, maar uit veiligheidsoverwegingen en ter bescherming van de volksgezondheid. Als blijkt dat personen zich niet houden aan de voorgeschreven regels en tegen gemaakte afspraken in zich in het openbare leven begeven, zullen de autoriteiten genoodzaakt zijn strengere maatregelen te treffen.

NCCR-coördinator Jerry Slijngaard en Volksgezondheid-directeur Cleopatra Jessurun hebben tijdens de Covid-19 update gisteren benadrukt, dat de mensen die in quarantaine zijn thuis, zich moeten houden aan de regels. Zij mogen hun armbandje ook niet zelf verwijderen. Indien mensen zich niet houden aan de regels, zullen zij in een overheidsquarantaine worden geplaatst. Ook staat er gevangenisstraf op als men zich niet houdt aan de wettelijke regels. 

Saturday 28 March
Friday 27 March
Thursday 26 March