PLO wacht antwoord af van regering
25 Mar, 17:41
foto
De bushouders wachten op een tariefsaanpassing. Ze verwachten binnenkort een antwoord te krijgen van de regering. (Archieffoto)


John Mahadewsing, voorzitter van de Particuliere Lijnbussen Organisatie (PLO), zegt dat het besluit tot eventuele acties afhangt van het antwoord van de regering. "We hebben nog geen concreet antwoord gehad van de regering als de tarieven worden aangepast," zegt Mahadewsing aan Starnieuws. Hij stelt in het vooruitzicht dat als de tarieven worden aangepast het gaat om een forse verhoging.

De PLO-voorzitter hoopt dat ze de komende vrijdag wel weten wat er gaat gebeuren. "Als we concreet weten, gaan we een algemene leden vergadering beleggen en zal die beslissen." Voor de lijnbushouders moeten er nog subsidiegelden worden overgemaakt. "Een deel van het derde kwartaal is nog niet overgemaakt en dit zou voor vrijdag gedaan worden," merkt de voorzitter op. Een aantal buschauffeurs heeft vorige week actie gevoerd uit onvrede dat de subsidiegelden nog niet zijn uitbetaald.

"Als de bussen mogen rijden kunnen we bij elkaar komen. Zolang de beperkende maatregelen in verband met de corona-situatie nog gelden, kan er geen alv bijeen worden geroepen. "Want je kan niet met honderd man in een zaal zitten." Hij kan zich erin terugvinden dat er momenteel niet gereden wordt. Afhankelijk van andere maatregelen zullen de bussen tot vrijdag niet rijden en de boten niet uitvaren. "Niet alleen voor de leden, maar voor iedereen is het niet gezond, het is niet bevorderlijk dat we voorlopig rijden," stelt de PLO-voorman. Enkele leden die toch ervoor gekozen hebben om los te rijden zijn volgens hem al opgehaald. Hun vergunningen worden ingetrokken. "Ze waren gewaarschuwd, dat als je toch gaat rijden voor andere bedragen, je riskeert dat je vergunning wordt ingetrokken." Mahadewsingh zegt dat de gezondheid  voor gaat. "Iedereen wil vervoerd worden, maar mensen begrijpen nog niet dat het zeer gevaarlijk is."

Raoul Lith
Advertenties