Import basisgoederen voor SRD 5.85 voor US$ (update)
23 Mar 2020, 12:25
foto


President Desi Bouterse heeft de vakbeweging vandaag meegedeeld dat een koers van SRD 5.85 voor de US-dollar gehanteerd zal worden voor import van basisgoederen. Alle gerenommeerde importeurs zullen hierbij worden betrokken. Het is belangrijk dat de basisgoederen bereikbaar blijven voor het volk, heeft Bouterse aangegeven. Starnieuws verneemt dat er een pakket van maatregelen zal worden getroffen. Deze mededeling blijkt een vergissing te zijn van de president.  De koers moet zijn SRD 8.50 voor de US$. 

De president heeft de vakcentrales CLO, C-47, Moederbond, PWO, COL, OSAV en FAL meegedeeld dat sinds de aanname van de 'Wet Controle Valutaverkeer en Transactie' de koers behoorlijk gedropt is. Volgens de president hanteren de banken al rond de SRD 10 voor de US-dollar. Starnieuws verneemt dat het aanbod van vreemde valuta toegenomen is sinds de aanname van de wet. De US$ wordt aangeboden voor SRD 12, de verkoopprijs ligt rond SRD 14. 

De president heeft meegedeeld aan de vakbeweging dat de wet wel zal worden afgekondigd, ondanks het feit dat het bedrijfsleven en de financiële sector een beroep op hem heeft gedaan om de wet aan te houden. Bouterse legde uit dat de wet nodig is om ordening te brengen in het valutaverkeer. Hij heeft ook een onderhoud met het bedrijfsleven en de Surinaamse Bankiersvereniging. 

De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) had aangedrongen bij de president om belastingverlichtende maatregelen door te voeren. Er wordt verder hierover gesproken met een technische commissie. Het ligt in de bedoeling om in april de belastingverlichting door te voeren. 
Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March