Somohardjo: Wie vóór democratie, is op massameeting PL
23 Feb, 20:26
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van PL.


“Wie vóór de democratie is, komt op de massameeting die we morgen zullen houden. Wie vóór dictatuur en autocratie is, zal naar de meeting van de NDP gaan.” Woorden van voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) over de massameeting die de partij maandag houdt. Hij zegt dat de PL met deze bijeenkomst ook de eerste helft van de tweede ronde van de verkiezingscampagne afsluit. 

Somohardjo stelt dat de PL het aandurft om op dezelfde dag als de NDP een massameeting te houden, omdat het nu tijd is om af te rekenen met wat nog is overgebleven van de militaire dictatuur van destijds. De huidige machthebbers hadden in de jaren ‘80 de symbolen van de democratie – waaronder mediahuizen en het hoofdkantoor van de politie aan de waterkant - aan flarden geschoten, maar de ontwikkelingen in de afgelopen periode hebben duidelijk laten zien dat het hoog tijd is om de democratie volledig te herstellen. 

Velen hadden niet verwacht dat Desi Bouterse gevonnist zou worden voor zijn betrokkenheid in de 8-decembermoorden, zegt de PL-voorzitter. De uitspraak van de Krijgsraad heeft echter bevestigd dat de democratie in Suriname nog recht overeind staat. “En een echte democraat buigt voor de wil van het volk”, stelt Somohardjo. Ook het feit dat duizenden mensen op maandag 17 februari hebben deelgenomen aan de protestdemonstratie op het Onafhankelijkheidsplein, geeft volgens de PL-voorzitter aan dat het volk zich steeds bewuster wordt van de rechten die zij heeft en niet vreest om haar onvrede met het huidig beleid duidelijk te tonen.

Een sterke democratie is één van de vier pijlers van het partijprogramma van de PL. Dat zal tijdens de massameeting ook aan de orde worden gesteld. De partijleiding is tot nu toe zeer tevreden over de mobilisatiecampagne die op touw is gezet om zoveel mogelijk mensen op de bijeenkomst te krijgen. Somohardjo is samen met de structuren van de partij huis aan huis gegaan om de bewoners in de verschillende buurten persoonlijk uit te nodigen. De kick-off van de huis-aan-huis-mobilisatie is gegeven in de wijk nabij de markt te Leiding 11A, waar de bijeenkomst ook zal worden gehouden. “We proberen de buurtbewoners persoonlijk uit te nodigen, want je kan geen feest hebben en de buurman niet uitnodigen”, zegt de PL-voorman. 

Monday 06 April
Sunday 05 April