Waterleidingnet Para wordt uitgebreid
18 Feb, 10:31
foto
SWM-directeur Marlon Oosterling en dc Armand Jurel van Para geven het startsein voor de aanleg van drinkwaterbuizen op plantage Overtoom.


Binnenkort worden gebieden in Para die lang verstoken waren van stromend water, aangesloten op het waterleidingnetwerk van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). Maandag werd het startsein gegeven voor de aanleg van drinkwaterbuizen op plantage Overtoom. Simultaan wordt er op diverse locaties in Para gewerkt aan de aansluitingen. 

In de eerste fase zal tien kilometer aan buizen worden gelegd, verdeeld voor Overtoom, Vierkinderen, Suralcoweg, verlengde Copieweg, Grankreekweg, Verlengde Rijsdijkweg, Bakahari en Jamaica. Bewoners van deze gebieden die in Para Noord, -Oost en -Zuid liggen, hebben steeds gevraagd naar wateraansluiting tijdens de hoorzittingen. 

Districtscommissaris Armand Jurel van Para, vindt dat het hebben van gezond drinkwater een mensenrecht is en dat er ondanks de beperkte middelen die voor handen zijn bij SWM, er toch veel inspanning is om veilig en gezond drinkwater te brengen naar de verre gebieden in Suriname. Hij kijkt uit naar de verdere uitbreiding in andere gebieden van het district, meldt het Burger Informatiecentrum Para. 


Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March