Simonsschool en O.S. Marowijne I winnen scholentoernooi
17 Feb, 19:23
foto
De uitgelaten deelnemers aan de tweede editie van de China Ambassador School Cup. (Foto: S&J/NII)


De kampioenen van de tweede editie van de China Ambassador School Cup zijn geworden de L.A. Simonsschool en O.S. Marowijne I. Afgelopen zaterdag werd het toernooi met een afsluitingsceremonie voor de deelnemende VOJ-scholen afgesloten in het Youth Community Center Sophia’s Lust en zondag waren de deelnemende GLO-scholen aan de beurt.

Op de 2de en 3de plaats zijn bij de VOJ-scholen respectievelijk geëindigd VOJ-Brokopondo en de A.T. Calorschool en bij de GLO-scholen werden dat Heilighartschool en O.S.Pontbuiten. Het toernooi is in twee weekenden afgewerkt, waarbij de onderdelen dammen, atletiek, volleybal, voetbal en slagbal aan de orde kwamen. Er hebben vier VOJ-scholen meegedaan, namelijk VOJ Brokopondo, L.A. Simonsschool, A.T. Calor en de Marinus van Doornschool en zes GLO-scholen, namelijk O.S. Brokopondo, O.S. Sunnypoint 2, O.S. Marowijne 1, Heilighart school, O.S. Pontbuiten en O.S. Welgedacht C.

Het toernooi is een is een initiatief van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken(S&J) in samenwerking met de Ambassade van de Volksrepubliek China. Het doel is om sporten onder jongeren te bevorderen en tegelijkertijd te doen aan talentidentificatie en – ontwikkeling, zegt de voorlichting van S&J, via het Nationaal Informatie Instituut. Het thema was dit jaar ‘Eenheid’.

Directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, en de voorzitter van de School Sport Federatie Suriname (SSFS), Oscar Brandon, hebben tijdens hun dankwoord elk aandacht besteed aan de goede samenwerking tussen S&J en de ambassade bij de organisatie van de wedstrijden. Het streven is om de eerstvolgende editie groter te organiseren en meerdere scholen en districten te betrekken.


Thursday 02 April
Wednesday 01 April
Tuesday 31 March