DA'91: Laat uw stem horen; land verdient beter
14 Feb 2020, 18:17
foto


DA’91 roept haar leden, sympathisanten en alle burgers van Suriname op om in verenigd verzet te participeren in de protestactie van 17 februari. "Laat uw stem horen. Eis eerlijk en integer bestuur! Suriname verdient BETER!", stelt DA'91 in een verklaring. De partij zegt steeds mede initiatief genomen en ondersteuning gegeven te hebben aan de protesten tegen wanbestuur en wanbeleid van de regeringen-Bouterse. De partij heeft vanaf het begin voorzien en gewaarschuwd voor het desastreuze beleid en de gevolgen daarvan voor de totale samenleving. "Onze partij heeft daarom ook zich nimmer vergist om deze lieden het voordeel van de twijfel te gunnen".

Het beleid gevoerd tijdens alle bestuursperioden onder leiding van Bouterse hebben het land zowel financieel-economisch als sociaal-maatschappelijk en moreel compleet onderuit gehaald. "Ons land is ook internationaal te schande gezet door meerdere veroordelingen van D. Bouterse, die nu de president van ons land is". Met de recente perikelen en het vergrijpen aan de valutareserve, waarbij de dader spreekwoordelijk nog steeds op het kerkhof ligt, is het absolute dieptepunt bereikt. DA’91 vindt het dan ook belangrijk dat elke burger op maandag in eigen persoon protest aantekent tegen straffeloosheid en tegen een regime van roof en diefstal.

Het volk wordt op klaarlichte dag beroofd van zijn spaartegoeden, en de  pensioenen en salarissen zijn weer gedevalueerd waardoor wij steeds minder kunnen kopen met ons geld, voert DA'91 aan. De arbeidsplaatsen zijn onder druk omdat bedrijven hun deuren sluiten. Het milieu wordt vernietigd en alle instituten die de burger moeten beschermen zijn uitgehold en verworden tot politieke marionetten. Door dit crimineel handelen hebben de beleidsmakers niet alleen het vertrouwen in ons land internationaal maar ook in instituten en staatsorganen verspeeld.

DA’91 eist transparant, onafhankelijk en deskundig onderzoek naar alle corruptiegevallen. Alle betrokkenen moeten verantwoordelijk gehouden worden. Al datgene dat onrechtmatig is toegeëigend moet teruggevorderd worden. De regering-Bouterse hebben bewezen nooit eerder en ook nu niet in staat noch bereid te zijn Suriname op een eerlijke, rechtvaardige en deskundige wijze te leiden. Politiek bestuurlijke integriteit is compleet afwezig, meent DA'91. 
Advertenties