Hoefdraad bezoekt helikopterbedrijf in Rusland
14 Feb 2020, 15:42
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën voert een gesprek met zijn Russische gastheer in een Russische helikopter.


Terwijl een groot deel van de samenleving zich afvraagt waar minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is, blijkt nu dat de bewindsman Russische helikopters aan het bezichtigen is. Op vragen in het parlement is alleen meegedeeld dat Hoefdraad uitlandig was. Hoefdraad moet ook nog worden verhoord in de kwestie waarbij ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt in verzekering is gesteld. Het rechercheteam dat de procureur generaal voor deze zaak heeft samengesteld heeft al directieleden van de bank en de regeringscommissaris gehoord.

Minister Hoefdraad leidde een Surinaamse delegatie van de week naar de bedrijfsbasis van Russian Helicopter Systems (RHS) in Rusland. De delegatie was twee dagen geleden te gast bij het luchtvaartcentrum Helipark Podushkino voor een rondleiding en toonde belangstelling om de luchtvaartsamenwerking te verbeteren met Rusland, meldt HeliMed, de medisch gespecialiseerde helikopterafdeling van RHS op haar website.

Het bedrijf geeft aan dat Suriname voornemens is om in de nabije toekomst zijn continentaal plateau te ontwikkelen, dat volgens deskundigen grote koolwaterstofreserves heeft. Bij het uitvoeren van dergelijke complexe technische taken kunnen moderne luchtvaartoplossingen niet achterwege blijven, schrijft HeliMed.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën krijgt een rondleiding bij het luchtvaartcentrum
Helipark Podushkino in Rusland.

Tijdens de rondleiding kregen de bezoekers, informatie over de RHS-Ansat multifunctionele helikopters, de vluchtprestaties, opleiding van cockpitpersoneel en vluchtuitvoering onder verschillende klimatologische omstandigheden. De Surinaamse delegatie bestond onder meer uit Amichand Jhauw van Fly Allways en Marciano Bohr van het ministerie van Financiën.

Hoefdraad heeft tijdens het bezoek gezegd dat helikopters in Suriname worden ingezet voor onder meer transport van brandstof, passagiers en andere goederen. De luchtvaartsamenwerking met Rusland staat in het teken van de vlootuitbreiding van het binnenlandse vliegverkeer en zal de operationele diensten aanzienlijk uitbreiden, moderne technologie en personeel naar Suriname aantrekken. Hoefdraad wees op de hoge kwaliteit, het bedieningsgemak en de effectiviteit van de Mi-8 Russische helikopter, die al luchtvaartwerkzaamheden in Suriname uitvoert.

Eind januari kwam de eerste Mi-8 (RA-24648AMT helikopter met medewerking van de 'National Committee for the Assistance to the Economic Cooperation with Latin American countries’ naar Suriname. Dit type helikopter kan worden ingezet voor verschillende doelen zoals passagiers- en goederenvervoer, zoek- en reddingsoperaties en het evacueren van slachtoffers (luchtambulance).
Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June