Vijf ingesloten voor beroving bedrijf Nw Charlesburgweg
20 Jan, 20:39
foto


In de berovingszaak aan de Nieuwe Charlesburgweg zijn vijf verdachten ingesloten. Het gaat om de chauffeur Mitchel A. (26), Glencio B. (25) en Lorenso D. (25). aangehouden op verdenking van een beroving. Zij zijn aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP). De beroving is op donderdag 9 januari gepleegd bij een bedrijf te Charlesburgweg. Nog twee andere verdachten zijn de tipgever Julio Ch. (29) en Caycel W. (36) zijn naderhand door de recherche van Regio Paramaribo in beeld gebracht en aangehouden.

Er is buitgemaakt een portemonnee inhoudende SRD 180, een mobiele telefoon en belangrijke documenten van het slachtoffer. Een ander slachtoffer heeft slagen op zijn hoofd moeten incasseren. Een medewerker van het bedrijf die opmerkte dat de twee collega's werden aangevallen, kon nog net de roldeur dicht doen. Het gelukte de verdachten vóór de komst van de politie weg te komen.

Op camerabeelden is de auto die bij de roofoverval is gebruikt in beeld gebracht. Deze werd gelokaliseerd door het RBTP, waarna de chauffeur kon worden aangehouden. De twee mede-inzittenden Glencio B. en Lorenso  D.zijn ook aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal, hangende het onderzoek ingesloten.

Het verdere onderzoek is overgedragen aan de recherche van Regio Paramaribo die Julio Ch. en Caycel  W. in beeld bracht en aanhield. De tipgever heeft tijdens zijn verhoor verklaard dat zijn werkgever hem met ontslag stuurde, ondanks hij een doktersattest had overgelegd voor zijn afwezigheid gedurende vier dagen. Reden voor hem om in te stemmen met de rovers die hem eerder hadden benaderd. De rovers moesten uitkijken naar een kleine kluis in het magazijn. Echter zijn de verdachten tijdens hun daad gehinderd geworden, doordat de medewerker de roldeur op tijd kon dicht doen, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Friday 28 February
Thursday 27 February