LVV en SPSB bouwen 100 huizen te Alliance
19 Jan, 02:51
foto
SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto en minister Rabin Parmessar van LVV te Alliance. Er zullen 100 huizen daar worden gebouwd met financiering van de bank. (Foto: LVV)


Er worden honderd woningen gebouwd te Alliance in het district Commewijne. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) hebben op zaterdag het startsein hiertoe gegeven. Het woningbouwproject komt tot stand via het woningbouw financieringsfonds van de SPSB na overleg tussen beide partijen ter stimulering van de productiesector te Alliance. 

In de eerste fase zullen 10 sleutelklare woningen worden opgezet voor de aan te trekken arbeiders voor het Staatsbedrijf te Alliance, meldt het ministerie van LVV. Verder wordt er gewerkt aan de nutsvoorzieningen. Het gaat om veilig drinkwater aangelegd door de SWM, goede elektriciteit in samenwerking met de EBS en de aanleg van internetverbinding door Telesur. 

SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto en minister Rabin Parmessar waren deelgenoot van het hoogste punt van een woning. Dit huis is bestemd voor de permanente arts van de RGD, die per 1 februari 2020 zich moet vestigen op de plantage. Kromosoeto benadrukte dat ook de gezondheidszorg een van de belangrijke zaken is waar deze regering bijzonder veel aandacht besteedt.

Kromosoeto bedankte de minister van LVV voor het vertrouwen en goede samenwerking met de SPSB bij de totstandkoming van dit project. De bank ziet goede perspectieven te Alliance en wil een bijdrage leveren. Het beleid van LVV is erop gericht om landelijk de productiesector op gang te brengen en daarbij de nodige voorbereidingen en voorzieningen rond te hebben. Parmessar riep andermaal afgestudeerden op om te solliciteren voor een betrekking bij het ministerie en tegelijkertijd bereid te zijn ook in de verre districten ingezet te willen worden.

Advertenties

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February