Ingangsdatum deviezenmaatregelen uitgesteld
14 Jan, 16:32
foto


De deviezenmaatregelen die per 15 januari zouden ingaan, zijn vandaag ingetrokken door de Deviezencommissie. De ingangsdatum is tot nader order uitgesteld, meldt de Deviezencommissie in een bekendmaking. De aangekondigde maatregelen hadden veel beroering teweeggebracht in de samenleving. 

Er zijn veel onduidelijkheden over de maatregelen die aangekondigd waren. Mensen vroegen zich onder andere af of ze geen contant geld meer konden storten op rekeningen bij deviezentransacties. Velen zijn bang dat de maatregelen juist valutavlucht in de hand zou werken. Indertijd was het deviezenverkeer juist geliberaliseerd. 

De maatregelen zijn aangescherpt op basis van het gevaar voor witwassen van crimineel geld en tegengaan van terrorismefinanciering. Enkele bepalingen waren echter te ver doorgevoerd, menen deskundigen. De Kamer van Koophandel en Fabrieken heeft voor vandaag tijdens de ondernemersavond als thema 'Kritieke Deviezenmaatregelen'. De discussie hierover gaat wel normaal door vanavond verneemt Starnieuws. 
Monday 27 January
Sunday 26 January
Saturday 25 January