Drempels bij de kruising Picasso- en Amethietstraat
12 Jan, 20:48
foto
Openbare Werken, Transport & Communicatie is genoodzaakt om drempels te plaatsen bij de kruising Picasso- en Amethietstraat. Hier hebben zich vaker ernstige aanrijdingen voorgedaan.


Bij de kruising Picasso- en Amethietstraat heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie drempels geplaatst. Dit besluit is genomen omdat er vaak ernstige aanrijdingen op de kruising zijn, ook met dodelijke afloop. Afgelopen maand heeft een vrouw het leven gelaten. De buurtbewoners hebben aangedrongen op het plaatsen van drempels. 

Minister Vijay Chotkan zegt aan Starnieuws dat het niet de bedoeling is om overal drempels te plaatsen. Drempels bemoeilijken vooral de ambulance, brandweer en politie. Er moet telkens afgeremd worden bij drempels waardoor er veel tijd gaat verloren bij acute gevallen. Mensen zijn blij wanneer een weg geasfalteerd wordt, maar de tweede vraag is gelijk om drempels te plaatsen. 

De bewindsman merkt op dat de mensen hun attitude in het verkeer moeten veranderen. De belangrijkste oorzaken van dodelijke aanrijdingen zijn overschrijden van de maximale snelheden en rijden onder invloed van alcohol. Er zijn verkeersborden die aangeven hoe hard er gereden mag worden. Chotkan vindt het erg dat tachtig personen afgelopen jaar omgekomen zijn in het verkeer. Veel van deze slachtoffers waren in de bloei van hun leven. Daarnaast hebben honderden personen blijvende letsels opgelopen. 

Hoewel drempels niet ideaal zijn, moeten deze geplaatst worden om mensen te dwingen hun snelheid te verminderen. De minister is blij dat het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers ook bezig is met activiteiten om de veiligheid op te voeren in het verkeer. Onoplettendheid in het verkeer en geen voorrang verlenen zijn ook belangrijke redenen dat zich verkeersincidenten voordoen. De minister hoopt dat verkeersdeelnemers beseffen dat ze verantwoordelijk moeten zijn en zo veel leed kunnen voorkomen. 

Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May