LVV vindt kritiek stopzetten export sopropo onterecht
17 Dec 2019, 20:35
foto


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vindt dat hem geen blaam treft dat export van sopropo naar de Europese Unie (EU) is stopgezet. De EU-regels voor export van groenten en fruit gelden voor alle landen, met name de Aziatische en de Afrikaanse landen, die exporteren naar de EU en niet slechts alleen voor Suriname. De nota van de EU heeft Suriname niet op tijd bereikt. Aan de EU is gevraagd om Suriname alsnog in de gelegenheid te stellen om de aanvullende informatie op te sturen. Het antwoord wordt nog afgewacht. 

LVV wordt bewust of onbewust zeer onterecht nalatigheid verweten, zegt het ministerie in een persbericht via het Nationaal Informatie Instituut.  Het ministerie benadrukt dat door een wisseling bij de administratieve EU delegatie in Guyana, de nota Suriname niet heeft bereikt. De EU bood hiervoor haar verontschuldiging aan.

Minister Rabin Parmessar heeft ambassadeur Fernando Ponz Cantó, verantwoordelijk voor Suriname in Guyana, terstond dringende aandacht gevraagd. In een formeel schrijven is gevraagd, het verbod voor de export van sopropo, naar aanleiding van de omissie vanuit de zijde van de EU, nog met 6 maanden uit te stellen. Er is nog geen antwoord gekomen op deze brief. 
Advertenties

Friday 16 April
Thursday 15 April
Wednesday 14 April