NDP'ers: Wij gaan onze president verdedigen
01 Dec, 01:15
foto
NDP'ers uit diverse districten zijn naar Zanderij getogen om president Desi Bouterse te verwelkomen. (Foto's: Raoul Lith)


NDP'ers die zich verzameld hebben op de Johan Adolf Pengel luchthaven zeggen dat ze naar Zanderij zijn gegaan om te tonen dat ze achter president Desi Bouterse staan. Het is een drukte van jewelste. De mensen die hun ondersteuning geven, stellen dat nergens ter wereld een zittende president wordt veroordeeld. "Niemand komt aan onze president en daarom zijn wij hier. Wij gaan hem verdedigen," leggen diverse personen uit. Het vliegtuig landt zo meteen op de luchthaven. 

"Laat de wereld zien dat ze onze president met rust moeten laten. Stree def' stree wi no sa frede," wordt er geroepen. "Wij houden van onze president. Hij blijft president. Het volk heeft hem daar geplaatst. Hij hoeft geen enkele vrees te hebben. Wij staan achter hem en hij zal in mei 2020 weer president worden. Wij willen hem en daarom tonen wij dat nu. Het is een politiek proces," zegt het publiek met volle overtuiging. NDP'ers op Zanderij tonen heftig hun gevoelens. "We want Bouta, we want Bouta, we want Bouta", wordt er gescandeerd. "Laat Nederland zien, laat Amerika zien, laat iedereen zien dat wij achter onze president staan," roept een vrouw. De mensen laten  hun emotie de vrije loop. 
Advertenties