Succesvolle final drill bij afronding training Kustwacht
30 Nov, 06:36
foto
De final drill van de training voor bemanningsleden van de Kustwacht, is gehouden op het Franse schip P 624 Gendarmerie Maritime. (Foto's: NII)


Al geruime tijd ondergaan leden van het bemanningsteam van de kustwacht van Suriname, trainingen over de procedure van boarden van andere vaartuigen. De trainingen worden verzorgd door Ocea. De boardingstraining is deze week met een succesvolle final drill afgerond. Zowel directeur kolonel Jerry Slijngard van de Kustwacht, als Ocea-instructeur Christophe Hervé is zeer ingenomen met de samenwerking tussen de organisaties.  

Het bemanningsteam van de Kustwacht van Suriname heeft onder meer tot taak het waarborgen van de veiligheid van vissersboten in Surinaamse wateren en de controle op deze vaartuigen. In het kader hiervan hebben de Franse instructeurs onder leiding van Christophe Hervé een gedetailleerde boarding training verzorgd. Tijdens de final drill werd assistentie verleend door een Frans schip, P 624 Gendarmerie Maritime, dat in Suriname was.

Op de dag van de final drill kreeg de Kustwacht ook de Amerikaanse ambassadeur Karin L. Williams op bezoek. Zij werd vergezeld van de luitenant commandant van de Amerikaanse Marine, Travis Ervin. Slijngard informeerde de ambassadeur over de rol van de Kustwacht bij het handhaven van de maritieme veiligheid binnen Surinaamse wateren en de uitdagingen die hieraan gekoppeld zijn.

Williams kreeg een rondvaart op het kustwachtvaartuig P201. Zij was onder de indruk van het trainingsniveau van de medewerkers aan boord en is geïnformeerd over de trainingen die het personeel ondergaat, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Williams heeft aangegeven in contact te zullen blijven met de Kustwacht en is bereid waar nodig, assistentie te verlenen.
Advertenties