Verenigingen lopen weg tijdens 1e divisie loting SVB
16 Nov, 22:31
foto
Het SVB-bestuur tijdens de vergadering vandaag. De clubs zijn het niet eens over de voorwaarden waaronder de komende competitie gedraaid zal worden.


Alle verenigingen met uitzondering van Transvaal en Bintang Liar hebben de vergadering van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), vandaag verlaten. Breekpunt was de prijzenpot en de voorwaarden waaronder de komende competitie zou moeten plaatsvinden. Deze staan niet in verhouding met de investeringen die gepleegd zijn door de clubs.

De clubs stellen zich op het standpunt dat ze met een beter voorstel komen en hebben gevraagd de vergadering te schorsen naar een nader te bepalen datum. SVB-voorzitter John Krishnadath heeft ondanks het verzoek van de verenigingen de vergadering toch voortgang laten vinden. De loting heeft zonder de clubs plaatsgehad. De vergadering werd kort hierna gesloten.

Het blijkt dat de voorwaarden waaronder de komende competitie gespeeld zal worden, hetzelfde zijn als het jaar daarvoor. De prijzenpot blijft US$ 5.500. Verder worden de arbiterskosten gedekt voor de clubs. Voor de totale competitie is dat ruim SRD 800.000. Voor de 1e Divisie is het bedrag SRD 280.000. Volgens de SVB-voorzitter levert de recent gesloten overeenkomst voor drie jaar met Telesur SRD 125.000 op jaarbasis op. De rest wordt door SVB opgehoest waardoor de verenigingen geen arbiterskosten hoeven te maken. 

De clubs vragen zich af hoe rationeel de sponsoring van Telesur is in vergelijking met de totale kosten voor de competitie. En komt nog bij kijken dat Telesur zich hoofdsponsor mag noemen. Krishnadath deed een tegenvoorstel om de arbiterskosten weer voor de clubs te laten en dat met de vrij gekomen middelen de prijzenpot te verhogen. Dit was ook niet in goede orde gevallen bij de clubs.

De clubs komen volgende week met een tegenvoorstel. Voor het komende seizoen doen slechts 14 clubs mee. WBC en Happy Boys hebben dispensatie gevraagd en zullen niet meedoen aan 1e divisie competitie. Het voorstel van de SVB is om de competitie op 27 november aan te vangen met een twee ronde systeem. In hoeverre de competitie zal aanvangen wordt afgewacht.

Ala-D Media

Tuesday 14 July
Monday 13 July
Sunday 12 July