Vakbond: Directie Greenheart dwingt werkers tot ontslag
13 Nov, 08:33
foto


Het bestuur van de Greenheart Group Werknemers Organisatie (GGWO) heeft zijn leden opgeroepen zich niet te laten intimideren door de directie van Greenheart N.V.  Het C-47 Bulletin meldt dat reeds enkele weken werkers geconfronteerd worden met verwoede pogingen van de leiding van het bedrijf die hen te dwingt voor hun ontslag te tekenen. Dit zou onder de bedreiging plaatsvinden dat ze geen andere keus hebben en niet kunnen rekenen op het ministerie van Arbeid of de vakbond als het gaat om de bescherming van hun rechten, met name als het gaat om een afvloeiingsregeling.    

Met deze stap probeert de Greenheart directie afspraken die er zijn gemaakt met de te ontlopen, staat in het persbericht.  De afspraak is dat een totaal herstructureringsplan waarvan afvloeiing 'mogelijk' een onderdeel zou kunnen zijn in overleg met de GGWO zal moeten plaatsvinden. De bond stelt zich op het standpunt dat er eerst naar andere mogelijkheden uit moet worden gekeken voor wat betreft de gezondmaking van het bedrijf alvorens de optie van afvloeiing toe te passen. 

De bond meent dat de directie bezig is met misleiding. Momenteel wordt een soort 'remote management' gevoerd waarbij de CEO van het bedrijf, Danny Lai, eens in de drie maanden voor een weekje in Suriname is om in die periode ingrijpende maatregelen te treffen, zonder medeweten van de bond. Bij zijn afwezigheid wordt het management op afstand gevoerd, en wordt de leiding in Suriname overgelaten aan personen die totaal geen mandaat hebben. Voor alle besluiten wordt verwezen naar de CEO. De bond heeft de werknemers opgeroepen geen ontslagbrief te tekenen om de directie zo in de kaart te spelen.