Malaria handboeken moeten ziekte 'actueel' maken
08 Nov, 08:44
foto
Bij de viering van Malaria Day of the America's was er ook een mini-beurs. (Foto: NII)


Malaria is bij wet een ziekte die binnen 24 uur bij de autoriteiten moet worden gemeld. Robert Mohamed, onderdirecteur van het ministerie van Volksgezondheid, vindt het daarom belangrijk dat de diagnostiek goed gebeurt en betrouwbaar is.

Tijdens de viering van Malaria Day of the America's heeft het Malaria Programma van het ministerie van Volksgezondheid twee nieuwe producten geïntroduceerd. Het gaat om het Nationaal Malaria Surveillance Manual en het Malaria Voorlichtingsprogramma bestemd voor dorpsgemeenschappen in Suriname. Volgens Mohamed weten dorpsgemeenschappen niet meer hoe om te gaan met malaria en hoe zichzelf hiertegen te beschermen.

Het Malaria Programma en de Medische Zending zijn daarom de uitdaging samen aangegaan om materiaal te ontwikkelen waarbij malaria weer actueel wordt voor deze doelgroep. Een dorp dat al jaren malariavrij was, is recent plotseling geconfronteerd met malaria transmissie. Mohamed hoopt met de nieuwe producten te voorkomen dat dergelijke situaties zich herhalen, laat hij weten via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Tuesday 14 July
Monday 13 July
Sunday 12 July