Hof wijst vordering Irvin Kanhai in 8 decemberproces af
06 Nov, 14:41
foto


Het Hof van Justitie heeft de vordering van Irvin Kanhai, raadsman van Desi Bouterse, vandaag afgewezen. In zijn vordering die op 25 oktober was ingediend, vroeg Kanhai om de strafzaak tegen zijn client te beëindigen, zonder oplegging van straf of maatregel. Het is nog niet duidelijk op basis waarvan de vordering is afgewezen. In de hofkamer zaten Justus Hew A Kee, Anand Charan en Ingrid Lachitjaran.

De auditeur-militair in het 8 decemberstrafproces heeft 20 gevangenisstraf geëist tegen Bouterse. Het 8 decemberstrafproces is in november 2007 begonnen. Kanhai stelde tegenover Starnieuws dat een jaar geleden, op 29 oktober 2018, de verdachten de gelegenheid hebben gehad om het laatste woord te voeren, "waarna het onderzoek niet is afgesloten." De raadsman legt uit dat tussen 29 oktober 2018 en de dag van de indiening van het verzoek een periode van een jaar ligt.

Hij vindt dat tussen 29 oktober 2018 en 29 oktober 2019 er geen processuele handelingen hebben plaatsgevonden en dat alle verdachten in onzekerheid zijn gelaten. Volgens Kanhai is het nooit eerder voorgekomen dat er een jaar is gewacht voordat er een uitspraak is gedaan. Hij merkt op dat 21 dagen door de wet is voorgeschreven en een universele norm is voor alle uitspraken.
Advertenties