Guyana weigert toestemming verkoop Scotiabank
06 Nov, 00:57
foto


Bank of Nova Scotia heeft vrijdag gezegd dat een voorgestelde verkoop van haar activiteiten in Guyana niet doorgaat na oppositie van de centrale bank. De op twee na grootste geldschieter van Canada kwam in november overeen het bedrijf te verkopen aan Republic Financial Holdings Ltd, de in Trinidad en Tobago gevestigde moedermaatschappij van Republic Bank, als onderdeel van een plan om negen landen in het Caribisch gebied te verlaten, waaronder Antigua en Grenada.

De Bank of Guyana heeft geweigerd toestemming te verlenen aan Scotiabank omdat zij zich zorgen maakt over de concentratie en concurrentie, meldde The Globe and Mail eerder. Een woordvoerder van Scotiabank zei dat de bank zich in de laatste fase bevindt van het sluiten van haar deals in Anguilla, Dominica, Grenada, St. Maarten, St. Lucia, St. Kitts en St. Vincent.

De inspanningen van de bank om haar filiaal in Antigua te verkopen, hebben vertraging opgelopen vanwege oppositie van de regering van Antigua en Barbuda. Scotiabank doet niet-kernactiviteiten van de hand en concentreert zich op zijn internationale activiteiten op het handelsblok van de Pacific Alliance in Peru, Mexico, Chili en Columbia, dat nu ongeveer een kwart van zijn omzet vertegenwoordigt.

Republic Financial Holdings Limited (RFHL) heeft gisteren bekend gemaakt dat het op 31 oktober formeel de bedrijfsvoering heeft overgenomen van zeven Scotiabankbedrijven in evenveel Caribische landen. In een persbericht liet Republic Bank dat onderdeel is van de RFHL weten dat er bij de overname geen banen verloren gaan. In St. Lucia heeft zij zelfs een nieuwe dochteronderneming geopend.
Advertenties