RFHL neemt Scotiabanken over in 7 Caribische landen
04 Nov 2019, 22:43
foto
Republic Bank is onderdeel van Republic Financial Holdings Limited.


Republic Financial Holdings Limited (RFHL) heeft op 31 oktober formeel de bedrijfsvoering overgenomen van zeven Scotiabankbedrijven in evenveel Caribische landen. De overname voegt 350 teamleden toe aan haar personeelsbestand, US$ 1,5 miljard aan de totale activawaarde van de Groep en US$ 20 miljoen aan de nettowinst. De totale activabasis van de Republic Group zal uitgroeien tot ongeveer US$ 14,5 miljard met een winst van ca. US$ 260 miljoen.

Het gaat om Scotiabanken in Anguilla, Dominica, Grenada, St. Kitts & Nevis, St. Lucia, St. Maarten en St. Vincent & de Grenadines. De overname is gebeurd op 31 oktober 2019 na goedkeuring van de Centrale Bank van Trinidad en Tobago, de Centrale Bank van het Oostelijk Caribisch Gebied en de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten, en de uitvoering van de Banking Business Vesting Orders in vijf van de Oost-Caribische gebieden.

De voorzitter van de RFHL-group, Ronald F. deC. Harford, verzekerde alle stakeholders van de Groep dat hun
vertrouwen en inspanningen niet misplaatst waren en dat de Groep ernaar uitkijkt enorme waarde te creëren in alle zeven rechtsgebieden.

RFHL heeft een nieuwe dochteronderneming opgericht in St. Lucia, Republic Bank (EC) Ltd, die zal fungeren als het hoofdkantoor voor de Oost-Caribische activiteiten, met uitzondering van Grenada. De activiteiten van Scotia in Grenada zijn samengevoegd met de bestaande dochteronderneming van de Groep in Grenada, Republic Bank (Grenada) Limited. Er is ook een nieuwe dochteronderneming opgericht in St. Maarten, Republiek Bank (St. Maarten) N.V. om toezicht te houden op de activiteiten op dat grondgebied.

Door de overname gaan er in geen der landen banen verloren. Nigel Baptiste, voorzitter van de RFHL-groep, verwelkomde alle nieuwe teamleden en gaf aan dat de mensen achter het succes van de bedrijfsactiviteiten van Scotia in elk land de belangrijkste drijfveren van het succes van de nieuwe activiteiten in die landen bleven, meldt de Republic Bank in een persbericht.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April