Bordo: Brunswijk moet niet privé praten met Bouterse
22 Oct, 00:00
foto
Joel (Bordo) Martinus, ondervoorzitter van de ABOP.


Ondervoorzitter van de ABOP, Joel (Bordo) Martinus, benadrukt het een aantal malen. "Wij willen niet dat voorzitter Brunswijk praat met president Bouterse. Wij willen niks van hem weten en gaan ook niet met hem samenwerken. Daarom vindt de achterban het niet goed dat de voorzitter praat met Bouterse. Hij mag alleen in De Nationale Assemblee met hem praten en niet privé. Hij moet niet naar het paleis, zijn huis of ergens anders gaan om met hem te praten", zegt Bordo in gesprek met Starnieuws. 

Brunswijk heeft zondag president Bouterse ontmoet in Moengo. Brunswijk heeft hierover aan Starnieuws gezegd dat hij de president is gaan groeten, nadat die hem gebeld had. De politicus die in Moengo woont, zegt dat hij thuis was en de president heeft begroet. Bouterse is niet zijn vijand. De ontmoeting vond plaats ten overstaan van diverse NDP'ers. Er zijn geen partijpolitieke aangelegenheden besproken. Brunswijk maakt ook duidelijk dat ABOP niet zal samenwerken met de NDP. Dit neemt echter niet weg dat hij niet met de president mag praten. 

Bordo vindt dat Brunswijk verkeerde signalen geeft aan de achterban door vriendschappelijk om te gaan met Bouterse. "A beleid fu NDP no bun sref'srefi. U no wan yere neks fu NDP," benadrukt Bordo. Hij merkt op dat NDP weet dat ze de komende verkiezing niet zal winnen. Die partij gaat anderen nodig hebben om in de regering te blijven. "Maar wij gaan niet met de NDP werken, want un bron un finga keba. Wij hebben slechte ervaringen met NDP. A volk e pina. NDP o lasi a verkiezing disi, daarom Bouterse e suku contact nanga voorzitter," vindt Bordo.

"Mi na ondervoorzitter fu a partij en mi no frede fu taki den sani", benadrukt Bordo. Hij merkt op dat de achterban en andere bevriende politieke partijen in de war worden gebracht door dit soort zaken. Daarom moet de relatie gewoon zakelijk blijven. Brunswijk heeft in De Nationale Assemblee te maken met de president en daarbij moet het blijven. Bouterse weet waarom hij toenadering zoekt, maar ABOP wil niks weten van de NDP. "Daarom moet de voorzitter geen privégesprekken voeren. Wij willen dat het voor iedereen duidelijk is dat ABOP en NDP ne koti," stelt Bordo. Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May