HVB: Ruim 3.000 jongeren in 3 maanden geregistreerd
21 Oct, 22:36
foto
Het partijcentrum geschilderd met de HVB-kleuren onthuld te Tamansarie. (Foto: HVB)


De afgelopen drie maanden heeft de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) ongeveer 3000 jongeren geregistreerd. De partij zegt dat de aansluiting van jongeren op de kerninstallatievergadering te Tamansarie afgelopen weekend, is opgevallen. Jeugdige sprekers hebben ook het woord gevoerd. De kern die werd geïnstalleerd bestaat voornamelijk uit jongeren van Tamansarie en omgeving. “Een goede ontwikkeling” benadrukte de voorzitter van de HVB, minister Mike Noersalim. 

De voorname oorzaak van deze aanwas van jongeren is de verschillende trainingen die de partij verzorgt, zegt Noersalim. Deelnemers aan de trainingen vertellen anderen enthousiast hoe zij weer wat hebben bijgeleerd en dit brengt weer een nieuwe groep op de been. Daarna sluit een groot deel zich aan bij de partij waardoor het veldwerk veel vlotter verloopt. De politiek leider van de HVB, Raymond Sapoen, vulde aan dat de ouderen samen met de jeugdigen moeten blijven bewegen om die hervormingen en vernieuwingen die de partij voorstaat, tot stand te kunnen brengen. 

Zowel Sapoen als Noersalim gaven kort aan dat zij met velen hun voormalige partij verlieten, omdat men geen oor had voor vernieuwing, verjonging en hervorming. Noersalim werd zelfs bedankt. “Het drong de leiding aldaar niet door dat alleen drastische veranderingen het aantal verloren stemmen, bijkans 15000, weer binnen zou kunnen brengen”, betoogde de politicus. “Vanwege de halsstarrige houding van de partijleiding en om de kaders toekomstperspectieven aan te bieden, is uiteindelijk besloten een zelfstandige beweging op te richten”, zei Sapoen.

“Ook de voorspelling dat de partij het levenslicht niet lang zal blijven zien en dat deze twee leiders elkaar zullen bekampen, moet naar het rijk der fabelen verwezen worden. We zijn niet ontstaan om wie dan ook een gunst te doen. Wij hebben onze bijdrage willen leveren vooral in de crisisperiode waarin het land zat. Mede ook door onze bijdrage klauteren wij langzaamaan uit het dal. Laten we de kleine problemen in Tamansarie oplossen en de grotere in groter verband doen. De snelst groeiende partij is de HVB, vooral in Commewijne”, bracht Sapoen naar voren. 

Voorzitter Noersalim citeerde de grote Abraham Lincoln, een van de populairste presidenten van de USA, met de woorden, ”you can fool all the people some of the time and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time”. Hiermee wilde hij de aanwezigen maar vooral de te installeren kern erop wijzen dat we niet op pad moeten gaan met leugens, loze beloften e.d. maar dat we met de gedragsregels vertrouwen in jezelf, eerlijkheid, standvastigheid, geduld, trouw zijn aan de partijprincipes, eensgezindheid ons mooi land treden hoger zullen kunnen brengen qua welvaart en welzijn. 

Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May