Verkiezingen nieuw bestuur OWCMP uitgesteld
18 Oct, 20:36
foto
Minister Edgar Dikan was eerder deze week voor een werkbezoek in Nickerie. (Foto: RO/NII)


De verkiezingen voor een nieuw bestuur voor het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWCMP) in Nickerie, zullen in plaats van in november, in december gehouden worden. Voorzitter Wirendra Adjay Kalloe zegt dat de achterstand is ontstaan, omdat er steeds meer problemen werden aangedragen door vertegenwoordigers van de omliggende waterschappen. Door de aan de gang zijnde oogstperiode, kwam van vergaderen ook niet veel terecht.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) was op 15 en 16 oktober in Nickerie en heeft met het bestuur gesproken. Hij wil in plaats van maandelijks, nu wekelijks een update van de verrichtingen van het bestuur. Hij had er begrip voor dat het bestuur andere lopende problemen heeft aangepakt, maar ziet liever dat hij zich concentreert op de hoofdtaak, namelijk het organiseren van de verkiezingen. Kalloe heeft de garantie gegeven dat hij alles in het werk zal stellen om de verkiezing dit jaar nog te houden.

Dikan was met een deel van zijn staf in Nickerie. De delegatie had ook een ontmoeting met districtscommissaris Nisha Kurban-Babu, zowel over de verkiezing als over reguliere beleidszaken. Dikan had bij een eerder bezoek - van 31 juli tot en met 1 augustus - aan Nickerie, een tijdpad uitgezet. Hij had daarbij het bestuur aangespoord om alles in het werk te stellen, zodat de verkiezing al in de eerste helft van november mogelijk moest zijn, zegt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut.

Thursday 28 May
Wednesday 27 May
Tuesday 26 May