SSB viert 12-jarig bestaan met infodag
13 Oct, 18:26
foto


Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) zal zijn 12-jarig bestaan samen met Wereld Standaarden Dag 2019 herdenken met een informatiedag op dinsdag 15 oktober. Het thema voor de Wereld Standaarden dag dit jaar is: Video Standards Create a Global Stage

"Wij zijn voornamelijk bekend om de diverse ISO-standaarden die wij geadopteerd hebben waar het bedrijfsleven gebruik van maakt, alsook standaarden voor specifieke sectoren zoals kipsector en onlangs halal. Er zijn samenwerkingen gevormd met zowel nationale, regionale alsook internationale organisaties, waar wij als land diverse voordelen van hebben," zegt het SSB. 

ISO (International Organization for Standardisation) heeft ruim 170 internationale standaarden voor video’s. Deze standaarden kunnen goed gebruikt worden door onder andere fotografen, video editors en animatie editors, voor het verbeteren van de kwaliteit van hun productie. 

Op de infodag op het kantoor van SSB aan de Leysweg zullen voornamelijk de leerlingen van de zesde klassen via informatie en documentatie, kennis bewust worden gemaakt van de diensten die SSB levert aan de samenleving. De leerlingen zullen informatie krijgen over wat standaarden zijn, wat de voordelen zijn en waarvoor er standaarden ontwikkeld worden. Hiernaast zullen ze ook geïnformeerd worden over de etiketteringsvoorschriften en wat certificering en inspectie inhouden. 

Naast de infodag voor de scholieren, kan de samenleving dinsdag van 12.30 tot 15.00 uur ook terecht voor informatie bij het SSB. 

Tuesday 07 July
Monday 06 July
Sunday 05 July