Bijeenkomst over beurzenprogramma goed bezocht
09 Oct, 22:27
foto


Ongeveer 50 HR-managers en medewerkers van Surinaamse bedrijven lieten zich tijdens een voorlichtingsbijeenkomst op 8 oktober in de residentie van Jaap Frederiks, de Nederlandse Tijdelijk Zaakgelastigde, informeren over de mogelijkheden van het Orange Knowledge Programme (OKP). Deelnemer Moreno Jackson noemt het beurzenprogramma van de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs (Nuffic), een geweldige kans om je te ontwikkelen.

Tijdens de bijeenkomst werden tips verstrekt over de aanmeldprocedure. De volledige lijst van beschikbare opleidingen staat op de website van Nuffic. Via het programma, kunnen medewerkers van bedrijven, NGO’s en overheidsorganisaties uit Suriname en 53 andere landen kosteloos opleidingen volgen bij Nederlandse onderwijsinstellingen. Er was veel belangstelling vanuit de gemeenschap, meldt de Nederlandse Ambassade in een persbericht.

Het gaat van korte cursussen van enkele weken, tot volledige masteropleidingen voor individuele medewerkers en tailor made trainingen voor grotere groepen. De kosten worden door Nuffic gedekt; wel wordt van de werkgever verwacht dat het salaris wordt doorbetaald. Er kan worden gekozen uit een divers aanbod aan cursussen en masters. De opleidingen vinden niet alleen plaats in Nederland; Jerry Tjoe Awie bijvoorbeeld, heeft in Nepal vanuit ADRON een cursus resilient seed systems gevolgd, verzorgd door Universiteit Wageningen.

Goed Engels spreken en het indienen van een stevig onderbouwde aanvraag zijn belangrijk, zegt Marilyn Stuger, die enkele jaren geleden als ambtenaar een cursus voor development practitioners volgde bij opleidingsinstituut MDF. Je concurreert met mensen uit 53 landen om een beurs. Jackson gaf de aanwezigen mee, van tevoren na te gaan hoe de opgedane kennis zal worden gebruikt en overgedragen; uiteindelijk moet de hele organisatie profiteren.
Advertenties

Thursday 20 February
Wednesday 19 February
Tuesday 18 February