Colombia: Illegale kleppen beschadigen Transandino-pijpleiding
18 Aug, 02:39
foto
De Transandino-pijpleiding is dit jaar al 16 keer aangevallen.


Een bom en twee illegale kleppen hebben delen van de Transandino-pijpleiding in Colombia beschadigd, liet oliemaatschappij Ecopetrol  zaterdag weten. Onbekende personen in de gemeente Barbacoas in de zuidwestelijke provincie Narino, nabij de grens met Ecuador hadden de twee kleppen geïnstalleerd om ruwe olie te stelen.

De ontploffing die de leidingen van de pijpleiding beschadigde, vond 's nachts plaats in Ricaurte, ook in de provincie Narino, zei de oliemaatschappij in een verklaring. Hoewel de pijpleiding op dat moment niet functioneerde, veroorzaakten de kleppen olieverspilling in een nabijgelegen kreek, die nu onder controle is.

Meer dan 560 illegale kleppen zijn in de loop van het jaar langs de pijpleiding gevonden. De 306 kilometer lange Transandino-leiding is dit jaar 16 keer in Narino aangevallen, zei Ecopetrol.

Het bedrijf noemde de groep die verantwoordelijk was voor de bomaanval niet, maar de linkse rebellen van het National Liberation Army (ELN), dat de Verenigde Staten en de Europese Unie als een terroristische organisatie beschouwen, vallen regelmatig de olie-infrastructuur aan.
Advertenties

Monday 24 February
Sunday 23 February
Saturday 22 February