Bond Telesur volledig in actie; geen overeenstemming
11 Jul, 14:33
foto


De bond bij Telesur en de directie van het bedrijf hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over de collectieve arbeidsovereenkomst. De bond kan zich niet terugvinden in het aanbod van de directie over de gevraagde salarisverhoging. Bondsvoorzitter Harvey Panka zegt in gesprek met Starnieuws dat de bond 15% salarisverhoging heeft gevraagd. Het werk is per direct volledig neergelegd. 

Panka legt uit dat de directie 12.5% verhoging wil geven, maar dan vallen twee belangrijke toelagen weg. Een andere optie die gegeven werd, was 10% verhoging met behoud van de toelagen. Dit is niet werkbaar voor de bond. De leden hebben het voorstel van de directie verworpen. 

De bond vindt dat er lang genoeg gewacht is op de afronding van de collectieve arbeidsovereenkomst. Sinds januari zou deze kwestie worden afgerond. Panka merkt op dat het publiek nu wel zal merken dat de bond in actie is. Sinds maandag is de bond in beraad, maar het werk was niet volledig stilgelegd. Nu hebben alleen de leden bij de veiligheid en de polikliniek dispensatie. 

De directie heeft intussen de hulp van de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname ingeroepen. Partijen moeten morgenavond bij de Bemiddelingsraad verschijnen.