Sardjoe legt opnieuw beslag op tegoeden RGD
10 Jul, 05:42
foto


Ex-directeur Maaltie Sardjoe heeft dinsdag weer 'derden beslag' gelegd op de tegoeden van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Zij blijft erbij dat het vonnis van 8 augustus 2016 niet is uitgevoerd. Het beslag is via advocatenkantoor Baarh gelegd op de rekeningen van de RGD bij vijf banken. Zij moet volgens de deurwaardersexploot ruim SRD 164.000 ontvangen. 

Eind van de afgelopen maand had Sardjoe reeds beslag gelegd. De directie van de RGD stelde zich toen op het standpunt dat het vonnis wel is uitgevoerd. Sardjoe bleef erbij dat RGD het vonnis niet heeft uitgevoerd. Met kunst- en vliegwerk is het de RGD gelukt om de salarissen uit te betalen van het personeel. Een deel van de werkers kon niet op tijd over zijn salaris beschikken. 

Raadsman Alwin Baarh had in mei dit jaar in een schrijven aan de directie van RGD aangegeven de RGD in gebreke is gebleven correcte uitvoering te geven aan het vonnis van de kantonrechter. In dit schrijven wordt gedetailleerd aangegeven welke betalingen verricht moeten worden aan zijn cliënt. Zij moet volgens de advocaat onder andere zes maanden salaris aan jubileumuitkering ontvangen, medische kosten, exploitatiekosten van dienstauto, 10% loonsverhoging.