Twee jaar voor diefstal tas
11 Jun, 18:38
foto


Fabian B. en Ezechiel M. zijn elk veroordeeld tot een celstraf van twee jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Kantonrechter Marie Mettendaf nam de strafeis van aanklager Bibian Tjin Liep Shie over. Fabian B. had een tas met inhoud weggenomen en Ezechiel M. reed de auto waarin beiden na de diefstal vluchtten.

De beroving werd gepleegd op 13 oktober 2018 op de hoek van de Flamingo- en Negrekopustraat. Fabian B. rukte een tas met inhoud van een Braziliaanse vrouw weg. De vrouw had SRD 150, een diamant, identiteitskaart en huissleutels in haar tas. Op het geld en de diamant na, vond de vrouw de spullen terug.

Volgens Fabian B. zat hij in geldnood en moest hij een schuld van SRD 1.000 aflossen. Van het buitgemaakte bedrag gebruikte hij SRD 50 om eten te kopen en SRD 100 gaf hij aan Ezechiel M. voor de rit die hij had gereden. Ook verklaarde Fabian B. dat het roofplan van de medeverdachte afkomstig was.

Ezechiel M. ontkende iets af te weten van de beroving. Bij de politie had hij verklaard dat hij wist dat het geld van diefstal afkomstig was, maar hij het desondanks had geaccepteerd. Op het kentekennummer van het voertuig had hij zwarte plakband geplakt.

Het voertuig dat Ezechiel M. op die bewuste dag bestuurde, was van zijn neef. Hij zag op een gegeven moment Fabian B. rennend naar de auto komen. Hij stapte in met de tas en vervolgens reden ze weg.

De benadeelde verklaarde dat ze naar de vleeswinkel ging toen Fabian B. haar tas wegrukte. Ze was zo geschrokken dat ze niet meteen kon handelen. Omstanders hielpen haar. Ze had Fabian B. en de vluchtauto bij de politie herkend. De aanklager voerde aan dat het veiligheidsgevoel van burgers is aangetast. De verdachten pleegden op klaarlichte dag een beroving op een openbare weg. Het slachtoffer heeft er een trauma aan overgehouden.

Fabian B. zei in zijn laatste woord dat hij spijt heeft van zijn handelen, terwijl Ezechiel M. erbij bleef dat hij niet had gestolen. Volgens hem is hij zomaar achter de tralies gezet. Mettendaf verduidelijkte dat het aandeel van deze verdachte duidelijk is. Als hij een rit had gereden en had gemerkt dat de medeverdachte een strafbaar feit beging, moest hij  zijn weggereden. Maar, Ezechiel M. reed eerst langzaam, stopte het voertuig zodat Fabian B. de tas kon wegnemen en vervolgens reed hij met hoge snelheid weg. Van de buit heeft hij ook een groot deel gehad en wist hij dat het geld van diefstal afkomstig was. De magistraat aarzelde niet om de strafeis van de aanklager over te nemen en vonniste beide mannen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May