PRO biedt jongeren handvatten zelfverdediging aan
11 Jun, 16:44
foto
In Stibula hebben jeugdigen handvatten gehad om zichzelf te verdedigen als dat nodig mocht zijn. (Foto: PRO)


Veiligheid van burgers is een prioriteit. "In het bijzonder moeten onze jeugdigen en leerkrachten zich veilig voelen." Met dit voor ogen heeft de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) de aanzet gegeven om zelfverdedigingslessen aan jeugdigen te verzorgen. De actie volgt na de schokkende criminele gebeurtenissen op verschillende scholen.

Voor de eerste sessie afgelopen zaterdag was Combat Readiness Suriname bereid gevonden jeugdigen tactieken om zichzelf te verdedigen bij te brengen. In het buurtcentrum Stibula zijn de trainers interactief bezig geweest met de groep jongeren die zich hadden aangemeld. PRO stelt dat jongeren extra kwetsbaar zijn voor criminaliteit. Met het pilotproject wil de partij bijdragen aan de bescherming en veiligheid van de jeugdigen.

Voorafgaand aan de training zijn er gesprekken gevoerd met leerkrachten en leerlingen van de omgeving Latour. Volgens PRO is het veiligheidsgevoel op de scholen nog niet helemaal terug. "Vandaar dit initiatief." De partij zegt dat het duidelijk te merken was dat de kinderen hebben genoten en dat ze zich versterkt voelen. Sommigen hebben de activiteit aangegrepen om zich in te schrijven bij een sportschool die zich richt op het aanleren van zelfverdedigingstechnieken. Een ouder die samen met haar kind de sessie heeft bijgewoond, verteld dat er vaak vreemde mannen ongewenst op het terrein bij thuis hen komen.

Na de sessie was er ook gezorgd voor ontspanning voor de deelnemers. Verschillende artiesten hebben de jeugdigen een goede afsluiting van de sessie bezorgd. PRO wil soortgelijke projecten ook voor scholen in andere buurten organiseren.