Nieuwe deurwaarder krijgt dubbele functie
10 Jun 2019, 20:39
foto
Anielkoemar Sewgobind wordt na zijn beëdiging tot deurwaarder gefeliciteerd door waarnemende president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks. (Foto: Juspol/NII)


Anielkoemar Sewgobind is op een buitengewone openbare zitting van vrijdag 7 juni beëdigd tot deurwaarder bij de dienst Rechtszorg van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Het is een duale functie, zegt de waarnemende president van het Hof van Justitie (HvJ), Iwan Rasoelbaks. Sewgobind zal de dienst doen als deurwaarder bij HvJ en ook functioneren als deurwaarder in dienst van het bureau Rechtszorg van Juspol.

Rasoelbaks heeft de nieuwe deurwaarder voorgehouden dat zijn taakuitoefening omlijnd is door het ministerie van Justitie en Politie. “Treedt u daarbuiten, dan riskeert u een ambtelijke tuchtmaatregel conform de Personeelswet. Te allen tijde dient u te handelen conform het wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering voor het doen van uw ambtsverrichtingen als staatsdeurwaarder. De deurwaarder zal enerzijds ambtenaar zijn met een leiding boven zich vanuit de afdeling Rechtszorg van het ministerie en anderzijds bij het Hof.”

Zowel de vertegenwoordiger van de procureur-generaal, Garcia Ramcharan-Paragsingh en de president van het Hof hebben in hun speech aangegeven dat een deurwaarder flexibel en stressbestendig moet zijn. Zij benadrukte dat er allerlei zaken op het pad van de ‘kersverse’ deurwaarder zullen komen, maar dat hij hier altijd op een integere wijze mee om moest gaan. In deze gedachte werd zij ondersteund door de voorzitter van het bestuur van de Vereniging voor Deurwaarders, Gina Halfhuid, die ook een welkomstwoord uitsprak. Sewgobind zei zelf ook te hopen op een goede samenwerking met collega-deurwaarders, zegt de voorlichting van Juspol, via het Nationaal Informatie Instituut.

Tuesday 14 July
Monday 13 July
Sunday 12 July