Somohardjo: Waidoe moet uit alle commissies
13 May 2019, 14:15
foto
Fractieleider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, na een schorsing aan het woord. Hij zal na de vastenmaand Ramadan dieper ingaan op deze kwestie. (Foto: Raoul Lith)


Fractieleider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, is na een schorsing te hebben aangevraagd, kort ingegaan op de ondersteuning van Assembleelid William Waidoe aan de NDP en de regering. Somohardjo vindt dat Waidoe in feite zou moeten bedanken als Assembleelid. Waidoe was waarnemend fractieleider. Nu is Ingrid Karta-Bink waarnemend fractieleider. Pertjajah Luhur had in V7-combinatie vijf zetels. Eerder stapten Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan op en ondersteunen de coalitie. 

"Het is nu de vastenmaand, een maand van bezinning en een maand van vrede. De mededeling van mijn waarnemend fractieleider is niet verrassend, het is al maanden aan de gang, bijna een jaar. Anderen zouden zeggen een zwakke leider, waarom reageert hij niet. Ik heb geleerd zolang je het niet kan aantonen, kan je niemand beschuldigen, totdat ik het vandaag hoor. Terugtrekken van de fractie is mooi. Mooier zou zijn - om lid van het parlement te worden, moet u zich aansluiten bij een bonafide partij en de partij draagt u voor - als de zetel van meneer Waidoe dankzij de partij (niet alleen PL, maar combinatie V7) die hem voordraagt. Ik zou het mooier vinden als de heer Waidoe zegt 'ik bedank als lid van het parlement, dat zou meer synchroon zijn'.

Met het terugtrekken willen wij graag een brief hebben dat hij niet in de fractie is en hij moet zich terugtrekken uit alle commissies waarvoor hij voorgedragen is. Ik neem dit mee naar mijn hoofdbestuur, waar hij ook lid van is zodat wij weten waar wij aan toe zijn. Als hij toch naar de overkant gaat zeg ik ‘no spiti in a preti pe yu nyang’.


Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May