Prade: Braziliaans toestel moet lading drugs hebben afgeleverd
02 May 2019, 00:00
foto
De Cessna die aangetroffen is in het district Brokopondo. Het lichaam van de piloot lag zo'n vijftien meter verder. Hij is uit het toestel gehaald door iemand.


Waarnemend korpschef, Roberto Prade, zegt desgevraagd aan Starnieuws dat het niet anders kan dan dat het Braziliaanse toestel een drugslading heeft afgeleverd. Het onderzoek is nog gaande, waardoor en nog geen details kunnen worden gegeven. 

De piloot is dood aangetroffen in de omgeving van het uitgebrande toestel te Brokopondo, ter hoogte van kilometer 35. Het is nog niet duidelijk of een tweede persoon in het vliegtuig zat. Meestal zijn er twee personen in zulke toestellen. Prade zegt dat er zeker sectie gepleegd zal worden op het lijk. Tot zover de politiechef. 

Starnieuws verneemt dat het lichaam van de piloot geen uitwendige verwondingen vertoonde. Op basis van sporen die ter plekke aangetroffen zijn, is de piloot uit het vliegtuig gesleept en zo'n vijftien meter verder geplaatst. Toen de politie ter plekke aankwam, werd verder niemand aangetroffen. 

Op basis van de identiteitskaart die gevonden is, blijkt dat het om een Braziliaan gaat. De Cessna heeft ook een Braziliaans registratienummer. Er was geen contact tussen de luchtverkeerstoren en de piloot. Het toestel was illegaal in Suriname.  
Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January