Ex-NDP-afdelingsvoorzitter Commewijne naar VHP
13 Apr 2019, 04:41
foto
Ex-NDP afdelingsvoorzitter Kewalpersad Brispat.


Kewalpersad Brispat heeft na ruim dertig jaar zijn krachten gegeven te hebben aan de NDP, gekozen voor de VHP. Hij was afdelingsvoorzitter van NDP-Commewijne in de vorige formatie, maar heeft zijn lidmaatschap opgezegd. Hij meent dat de paarse partij niet meer gaat voor het algemeen belang. Hij ziet mensen in zijn omgeving verpauperen, nadat zij zich keihard hebben ingezet voor de partij.

"De partij heeft hen in armoede gedrukt en de situatie wordt steeds erger. Ik zie geen heil meer in de leiding van de NDP, omdat zelfs de president zich niet meer aan zijn woord houdt. Altijd zoete woordjes wanneer ik hem erop wijs wat wij samen aan het volk hebben beloofd. Ik heb te lang geduld betracht en mijn volgelingen moet ik de weg naar het licht wijzen. Dit kan zo niet langer doorgaan," zegt Brispat.

Brispat zegt dat hij in Chan Santokhi de man ziet die in staat is om zonder aanzien des persoons orde op zaken te stellen door de diepgewortelde corruptie in dit land te minimaliseren. "De huidige president zegt alleen maar 'zand erover' en mijn ex-partijgenoten roven maar door, terwijl het volk steeds armer wordt."

Santokhi heeft zeer goede internationale contacten. Om Suriname uit de blubber te kunnen halen, zijn deze contacten volgens Brispat nodig. "Daarom zal ik met geheel mijn hart erg hard werken om de zetels die ik de NDP in 2015 heb bezorgd, naar de VHP te brengen om verbetering te brengen in de situatie in het land en in het bijzonder de situatie in Commewijne. Ik ben moe van alle beloften," zegt Brispat.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May