Tevreden gevoel bij bezoek Indonesische ondernemers
12 Mar 2019, 20:25
foto
Een Indonesische ondernemersdelegatie op bezoek bij minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. (Foto: Financiën/NII)


De Surinaamse regering is voorstander van een sterke Zuid-Zuid-relatie en werkt aan het verstevigen van de relatie met landen als China, India en Indonesië. Dit zegt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Een Indonesische ondernemersdelegatie was voor een week in Suriname en heeft in dit verband gisteren een bezoek gebracht aan Hoefdraad.

De delegatie is tevreden huiswaarts gekeerd. Delegatielid Noor Wahyu Hidayat van het bedrijf MedcoEnergi heeft van gedachten gewisseld met de NV Energie Bedrijven Suriname, voor wat betreft schone energie. Prasetyoadi Tiyok van Planning & Development Workshop ziet in woningbouw en stedelijke ontwikkeling mogelijke samenwerkingsgebieden, meldt Financiën, via het Nationaal Informatie Instituut.

Het is de bedoeling om via de goede betrekkingen met Indonesië, potentiële investeerders aan te trekken. Indonesië heeft ongeveer 260 miljoen inwoners, met heel veel ervaring op diverse gebieden zoals industrie, landbouw en mijnbouw.
Op het gebied van de mijnbouw en de Urban planning zijn er duidelijke afspraken gemaakt. Tussen de bedrijven MedcoEnergi en Grassalco is er een non disclosure agreement, voor het uitwisselen van dat; uiteindelijk moet dit leiden tot een samenwerkingsovereenkomst.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is bezig te kijken naar de mogelijkheid voor luchtvaartverdragen met Indonesië. De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) heeft een grote rol gespeeld bij het in contact komen met de Indonesische investeerders, aldus Ricardo Panka, ambassaderaad van Suriname in Indonesië.

Studenten van de Faculteit der Technologische Wetenschappen kunnen mijnbouw, geologie en energie studeren in Indonesië, stelt Hoefdraad. Met de private sector is er een Memorandum of Understanding getekend. Panka noemde onder meer de sectoren duurzame energie, aardolie en huisvesting, als potentiële samenwerkingsgebieden.
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May
Saturday 23 May