Assembleelid Vorswijk bruut overvallen in haar woning
02 Mar 2019, 17:59
foto
Assembleelid Dinotha Vorswijk


Assembleelid Dinotha Vorswijk (ABOP) is vannacht rond 01.30 uur op brute wijze overvallen in haar woning te Leiding. Ze was tijdens de roofoverval met twee van haar pleegkinderen thuis.

De drie rovers die de woning binnendrongen, waren volgens de aangeslagen politica gewapend met vuistvuurwapens. Ze werd hardhandig aangepakt, terwijl de kinderen onder schot werden gehouden. De rovers eisten geld van Vorswijk. Ze gaven volgens haar aan een tip te hebben gehad dat er een groot geldbedrag in de woning was. Na hun tirade is de buit uiteindelijk geworden SRD 1000, twee laptops en mobiele telefoons.

De politie is volgens de volksvertegenwoordiger snel ter plekke gearriveerd. Het onderzoek is gestart en zijn er al enkele belangrijke tips doorgespeeld. Vorswijk die nu zelf getuige en slachtoffer is van de verruwing van de criminaliteit, hoopt dat de regering zo spoedig mogelijk deze een halt moet toeroepen.

Er moet volgens haar nog harder worden opgetreden om de criminaliteit in te dammen. Ook de voorlichting is volgens haar zoek en preventieve maatregelen zoals politiesurveillance blijven uit. De samenleving heeft veel te verduren, meent Vorswijk.

Frappant is dat bij haar collega Diana Pokie afgelopen woensdag ook is ingebroken. Ze was op het moment van de inbraak niet thuis. Haar woning is haast leeggehaald.
Advertenties

Saturday 28 January
Friday 27 January
Thursday 26 January
Wednesday 25 January