DA'91: Geloofwaardigheid regering op absoluut dieptepunt
13 Feb 2019, 20:52
foto


(Aangeboden)

DA’91 heeft met grote mate van zorg kennis genomen van het ontslag van de Centrale Bank Governor Drs. Glenn Gersie. De governor is de laatste in de rij van beleidsmakers die van de één op de andere dag de laan zijn uitgestuurd door de regering onder leiding van Desi Bouterse.

Het waarom van het wegsturen van de governor van de CBvS zien wij in het weigeren mee te werken aan monetaire financiering vanwege het grote begrotingstekort die de komende jaren naar verwachting zal stijgen en niet langer met leningen kunnen worden gedekt. Voorts het voornemen van de governor om de Bankwet aan te scherpen met een versterkt toezicht op de banken o.a. door opzet van een coördinatiekader met ministerie van Financiën ter bewaking van de stabiliteit evenals het oplossen van het hebben van ‘dubieuze’ bankrekeningen, daar die voortaan dienen te worden geopend conform internationale standaarden. Deze acties zouden nog minder ruimte laten voor de regeerders om te stoeien met staatsfinanciën.

Met deze handeling is een cruciaal instituut voor monetaire en financiële stabiliteit in onze samenleving kapot geslagen. Wij hebben geen onafhankelijke Centrale Bank meer. De consequenties van dit handelen, zullen voelbaar zijn tot diep in de keukens en zakken van alle burgers van ons land. Dit handelen, verdiept de vertrouwenscrisis niet alleen nationaal, maar ook internationaal en brengt de griezel beelden van ongeremde monetaire financiering en een Centrale Bank als verlengstuk van populistisch en corrupte NDP bestuur weer terug in de Surinaamse realiteit.

Dat hoge gezagsdragers zoals de regeringscoördinator van de regering, minister Moestadja niet heeft geschroomd de totale samenleving een rad voor de ogen te draaien, voor te liegen, geeft aan dat wij niet meer te maken hebben met een regering die het belang van deze samenleving dient, doch slechts met een verfoeilijke en schaamteloze leugenmachine. Wij kijken uit naar de politieke houding van dhr. Miesikaba en Abdul die op 15 Jan 2016, publiekelijk minister Gillmore Hoefdraad (Financiën) opriepen zijn koffers pakken en ophoepelen.

DA’91 roept de gemeenschap dan ook op om deze behandeling van de samenleving en het gewetenloos sollen met de belangen van ons allen niet langer te accepteren. Sta op en laat uw stem horen. Laten wij onze DNA dwingen om het belang van onze samenleving wederom te dienen door het onmiddellijk vertrek van deze regering te eisen!
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July