Kimmoo Teakwondo Academy nu internationaal erkend
09 Jan 2019, 22:26
foto
Enkele taekwondoka van de Kimmoo Taekwondo Academy Suriname (KTA). (Foto: KTA)


Internationale erkenning voor Kimmoo Taekwondo Academy Suriname (KTA). De organisatie is het eerste Taekwondo opleidingsinstituut in Suriname, dat de status KMS Doyang (Kukkiwon erkende Taekwondo opleidingslocatie) draagt. KTA is met terugwerkende kracht vanaf januari 2017 erkend door de Internationale taekwondo organisatie Kukkiwon in Zuid-Korea.

Het officiële Kukkiwon membership Certificaat is op 4 januari ontvangen. Met deze internationale erkenning heeft de Kimmoo Taekwondo Academy in Suriname de bevoegdheid om internationaal erkende Dan-examens af te nemen. Het proces om erkend te worden door de Kukkiwon heeft twee jaren geduurd, meldt de KTA.

Kukkiwon, ook wel bekend als het Wereld Taekwondo Hoofdkwartier, is de thuisbasis van de World Taekwondo Academy. De Kukkiwon is de door de Zuid Koreaanse overheid erkende bestuursorganisatie als het gaat over de kwaliteit van Taekwondo wereldwijd en is de enige organisatie die wereldwijd erkende Dan (Zwarte Band) certificaten uitgeeft. De World Taekwondo organisatie belast met de sportzijde (olympische en wereldkampioenschappen) van Taekwondo accepteert alleen atleten met een Kukkiwon Certificaat.

KTA is in 2009 opgericht, door Tino Lew (5e dan Master Taekwondo). KTA richt zich op zowel fysieke als mentale vorming van jong en oud. Dit instituut, met meer dan 250 leerlingen, heeft in de afgelopen tien jaren 20 leerlingen met een taekwondo eerste dan (zwarte band) opgeleid. KTA heeft drie scholen die respectievelijk zijn gevestigd te Paramaribo Zuid (Rosita traat), Paramaribo Noord (Bonistraat) en te Lelydorp (Vlindertuin ).
Advertenties

Monday 25 May
Sunday 24 May