Tegenstrijdige verklaringen over mobiele telefoon
05 Dec 2018, 00:56
foto


Armando W. wordt verweten dat hij berovingen heeft gepleegd te Bomapolder. Op de rechtszitting heeft kantonrechter Ingrid Lachitjaran een politieman gehoord in deze strafzaak. Bij zijn aanhouding trof de politieman een mobiele telefoon in de zak van de verdachte. Armando W. was met nog twee andere. Bij het zien van de politie namen de twee andere de benen. Deze verdachte heeft steeds verschillende verklaringen afgelegd over de mobiele telefoon.

De getuige werd nadrukkelijk gevraagd of de mobiele telefoon op de verdachte gevonden was. De eigenares heeft haar mobiele telefoon herkend. De politieman verklaarde dat er in de nabije omgeving waar de verdachten zich schuil hielden, sporen gevonden werden. Ook werden er goederen aangetroffen.

Armando W. lag plat op het gras en was kletsnat. Ook werd een T-shirt dat doordrenkt was met water op locatie aangetroffen. Bij zijn antwoord heeft de verdachte slechts zijn naam verteld en vervolgens besloot hij geen antwoorden meer te geven.
De verdachte beweerde dat de telefoon niet van de benadeelde is. Eerder had hij verklaard dat de politieman de telefoon niet bij hem aangetroffen had. Hij zei dat hij de mobiele telefoon ergens gevonden had. Bij de politie had Armando W. verklaard dat de telefoon wel van de benadeelde was. De kantonrechter besloot om op de rechtszitting van 7 januari de benadeelde als getuige te horen.

Wanita Ramnath

Saturday 30 May
Friday 29 May
Thursday 28 May