Assuria's aandeel in DSB van 44 naar 17,5%
23 Nov 2018, 14:39
foto


Assuria NV, die grootaandeelhouder was van De Surinaamsche Bank (DSB), is van 44% teruggebracht naar 17,5%. Dit als resultaat van de aandelenemissie die de bank heeft gehouden. Assuria, Self Reliance, Fatum en Hakrinbank zullen elk een belang van ongeveer 17,5% in DSB bezitten.

DSB zegt in een persbericht:
"De door DSB recent gehouden aandelenemissie waarbij 27.625.000 nieuwe aandelen zijn aangeboden tegen een uitgifte prijs van SRD 8 per aandeel was een groot succes. De emissie was voor bijna 20% overschreven. Met deze emissie beoogde De Surinaamsche Bank 221 miljoen SRD aan nieuw kapitaal binnen te halen ter versterking van het eigen vermogen en daarmee verbetering van de solvabiliteitsratio.
DSB is zeer verheugd dat er ruime belangstelling is getoond door zowel nieuwe als bestaande aandeelhouders. De toewijzing vindt conform de prospectus op 23 november plaats.

Ondanks het feit dat de groot aandeelhouder Assuria NV de emissie deels had gegarandeerd, was de belangstelling derhalve groot dat geen gebruik gemaakt hoefde te worden van deze garantie. Na de emissie zullen Assuria, Self Reliance, FATUM en Hakrinbank elk een belang van ongeveer 17,5% in DSB bezitten.
DSB heeft met deze succesvolle emissie een aanzienlijke verbetering van haar kapitaalspositie kunnen realiseren.

DSB dankt Assuria voor het garanderen van het succes van de emissie en de Surinaamse samenleving voor het gestelde vertrouwen in onze bank."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May