ABOP wil opheldering over vernietiging bezittingen
28 Sep 2018, 10:36
foto
Bezittingen bij een kamp te Boven Marowijne in brand gestoken door de gezamenlijke patrouille van de Franse en Surinaamse politie. (Beeld: ABOP)


De ABOP zal de regering opheldering vragen over het vernietigen van bezittingen op Surinaams grondgebied. Tijdens een gezamenlijke patrouille van de Franse en Surinaamse politie is een distributiepunt van brandstof vernietigd aan de Boven Marowijne.

Ook een kleine skalian aan de ketting is in brand gestoken. De ABOP gaat vragen aan het ministerie van Buitenlandse Zaken hoe het komt dat overgegaan is tot vernietiging. Deze methode van in brand steken, wordt door de Fransen toegepast op eigen grondgebied.

De ABOP-fractie, die kanttekeningen had tegen de werking van het verdrag, heeft zich onthouden van stemming toen het verdrag met de Fransen vorig jaar werd goedgekeurd. Met dit verdrag is het mogelijk geworden dat de Franse en Surinaamse politie gezamenlijke patrouilles uitvoeren op elkaars grondgebied tot 2 kilometer landinwaarts aan beide kanten van de Marowijnerivier.
Advertenties

Friday 21 February
Thursday 20 February
Wednesday 19 February