Geld Republic Bank vrijgegeven door Nederland
17 Aug 2018, 11:53
foto


De ongeveer 4 miljoen euro die van de Republic Bank aangehouden was door de douanerecherche in Nederland, is vanmorgen vrijgegeven. Dit verneemt Starnieuws uit bancaire kringen. De geldzending via de Centrale Bank van Suriname (CBvS) van 19,5 euro miljoen is nog niet vrijgegeven. Het Openbaar Ministerie van Nederland heeft een rechtshulpverzoek ingediend bij Suriname over deze geldzending.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) zegt aan Starnieuws dat hij blij is dat het geld van Republic Bank vrijgegeven is, maar hij blijft bezorgd over de geldzending van de CBvS. "Het is de particuliere bank gelukt om de Nederlandse justitiële autoriteiten ervan te overtuigen dat er niks mis was met de bezending. Dit heeft de CBvS niet voor elkaar gekregen met de geldzending van de drie handelsbanken, Hakrinbank, DSB en Finabank," merkt Gajadien op.

De politicus merkt op dat nu het geld van Republic Bank vrijgekomen is, niet kan worden volgehouden dat het om een politieke actie gaat. Hij hoopt dat het probleem rationeel wordt aangepakt.
Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June