VP: Veiligheid bij scholen en diverse locaties opgevoerd
25 May 2018, 00:36
foto
Vicepresident Ashwin Adhin legt een verklaring af namens de regering. Donderdagavond is de regering in spoedvergadering bijeen gekomen. (Foto: René Gompers)


Vicepresident Ashwin Adhin heeft zojuist meegedeeld aan journalisten dat de regering serieus nota heeft genomen van de Facebookoproep, waarin geëist wordt om de twee terreurverdachten in vrijheid te stellen. Indien dat niet gebeurt, wordt gedreigd om vijftig personen te zullen doden. De Anton de Kom Universiteit, Santoboma en Lyceum 1 zijn genoemd. De regering garandeert de veiligheid. In de ochtend wordt er gesurveilleerd in de omgeving van de scholen.

De vicepresident deelt mee dat de veiligheid is opgevoerd op diverse locaties. De verschillende scholen hebben instructies gekregen van de veiligheidsdiensten. Er wordt in de nacht doorgewerkt door de justitiële autoriteiten. Er moet geen onnodige paniek ontstaan, benadrukte Adhin. De regering wil continuïteit op de scholen.

Onder leiding van president Desi Bouterse zijn verschillende kopstukken bij elkaar geweest in een spoedoverlegmoment. De regering biedt de verzekering dat de situatie onder controle is en heeft daartoe alle nodige maatregelen genomen. De overheid garandeert de veiligheid op en rondom de schoolinstellingen en andere belangrijke objecten. Het onderwijsproces hoeft derhalve niet onderbroken te worden.

Verder wordt vanuit de veiligheidstroepen het verzoek gedaan aan de samenleving om informatie die binnen de gemeenschap leeft door te geven aan de politie. De regering ontkent dat er geschoten is donderdagavond nabij het scholencomplex aan de Passiebloemstraat. Dit bericht is onjuist, zei de vicepresident. Dit bericht werd verspreid via social media.

De regering benadrukt in een verklaring via het Nationaal Informatie Instituut ernstig dat zij niet zal schromen om bij voortzetting van soortgelijk gedrag op social media, waarbij ontregeling van de samenleving wordt bewerkstelligd, de nodige maatregelen te treffen teneinde de nodige rust te garanderen.
Ten slotte wordt er een beroep gedaan op de gemeenschap om officiële berichten vanuit de regering te volgen.
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September