Buza en Rio Branco Instituut geven inhoud aan samenwerking
28 Apr 2018, 16:42
foto
De directeur-generaal van het Rio Branco Instituut, Jose Estanislau do Amaral.


De directeur-generaal van het Rio Branco Instituut van Brazilië, ambassadeur Jose Estanislau do Amaral, heeft een tweedaags werkbezoek gebracht aan het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza). Het samenwerkingsprogramma en de verdere vormgeving aan het Suriname Diplomatic Institute (SDI) is tijdens het bezoek aan de rode draad geweest.

In februari 2018, is er een intentieverklaring voor de samenwerking getekend tussen het SDI en het Rio Branco Instituut, door de minister Yldiz Pollack-Beighle en haar Braziliaanse collega, Aloysio Nunes Ferreira. Na ontvangst door de minister heeft de directeur-generaal een druk bezochte lezing verzorgd voor de studenten van het SDI, over de carrière van een professionele diplomaat.

Het bezoek is vrijdag afgesloten met een werkbespreking tussen de leiding van het SDI en ambassadeur Amaral, waarin concreet ingegaan is op de randvoorwaarden en de acties die nodig zijn voor de uitvoering van de intentieverklaring. Aan het eind van dit bezoek zijn partijen overeengekomen om zowel kennis van en expertise in de geïdentificeerde gebieden van samenwerking met elkaar te delen en samen een plan van actie op te stellen. De details zullen in de komende twee maanden verder worden uitgewerkt. Tevens is het SDI-team uitgenodigd om op korte termijn een bezoek te brengen aan het Rio Branco Instituut in Brazilië, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May