Soerdjan wordt minister LVV; zegt lidmaatschap VHP op
03 Apr 2018, 14:55
foto
Lekhram Soerdjan


De benoeming van Lekhram Soerdjan op Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is rond. Hij heeft kort geleden formeel een bevestiging hierover gekregen vanuit het kabinet van de president. Soerdjan wordt morgen beëdigd als minister. Hierna zal hij het lidmaatschap van de VHP opzeggen.

Soerdjan zegt aan Starnieuws de uitdaging aan te gaan. Toen hem gevraagd werd of hij belangstelling had voor de functie van minister van LVV, heeft Soerdjan vooral gekeken naar de kans om een bijdrage te leveren. Hij heeft besloten de uitdaging aan te gaan.

"Ik weet dat er beperkte middelen zijn en heel wat problemen aangepakt moeten worden. Als wij goed met elkaar samenwerken en de middelen nuttig gebruiken, moet het lukken om stappen voorwaarts te maken," meent de aankomende minister.

Soerdjan is onder andere voorgedragen door de agrarische sector. Hij heeft open kaart gespeeld met de voorzitter van de VHP, Chan Santokhi. Hij heeft hem voorgehouden dat de VHP geen deel uitmaakt van de coalitie. Hij hield Soerdjan voor dat indien hij minister wordt, hij zijn lidmaatschap van de partij zal moeten opzeggen.