KD stuit overwinningsreeks van Santos na 8 wedstrijden
29 Jan 2018, 01:57
De stand in de 2e Divisie van de SVB/Telesur competitie. Acoconut heeft de koppositie van Santos overgenomen.

Santos sluit de 1e ronde van de 2e Divisie van de SVB/Telesur competitie 2017/2018 met zijn eerste verliespartij. De Nickeriaanse ploeg wist zaterdag geen gebruik te maken met het thuisvoordeel en een goed opgekomen publiek. De club heeft de drie kostbare punten moeten weggeven aan de middenmoter Kamal Dewaker (KD) die een heel goede wedstrijd gespeeld heeft. De koppositie is overgenomen door Acoconut uit Brokopondo.

KD nam reeds in de 10e minuut van de wedstrijd de leiding, middels een doelpunt van Anfernee Bernadin, die prachtig inschoot nadat een speler van Santos de bal verkeerd had gespeeld. Bernadin maakte geen fout en noteerde 1-0. Hierna moest Santos terugkomen. In de 37e minuut werd KD onder druk gezet en ongelukkigerwijs speelde Donovan Bona (KD) de bal met de hand in het strafschopgebied. De arbiter had geen keus dan voor handsbal te fluiten. Hij gaf voor deze overtreding Bona geen gele kaart, waarschijnlijk omdat de speler reeds in de 9e minuut van de wedstrijd geel gekleurd werd voor ongeoorloofd spel. Alvaro Reingoud maakte geen fout en bracht Santos op gelijke stand: 1-1. Met deze stand zochten de ploegen de kleedkamer op.

De tweede helft was nagenoeg hetzelfde spelbeeld van de eerste helft, waarbij KD meer de aanval opzocht. In de 77e glipte de snelle spits van KD, Moegabe Chaslie, met de bal weg, toen twee verdedigers blunderden met de bal. Chaslie bracht KD op voorsprong: 2-1. Na dit doelpunt was het hollen achter de feiten voor Santos. Iedereen moest naar voren om zo een gelijkmaker te zoeken en nagenoeg hetzelfde gebeurde in de 86e minuut. De verdediging van Santos blunderde weer en Chaslie pakte zijn tweede doelpunt voor de middag en derde voor KD. Dat werd ook de eindstand.

Acoconut neemt leiding
Acoconut nam het op tegen Jong Aurora en won de wedstrijd met 4-1. Door deze winst en het verlies van Santos, neemt Acoconut de leiding in de 2e divisie met uit 9 wedstrijden 21 punten. Santos staat nu op de 2e plaats met 20 punten uit 9 wedstrijden. Slee Jr. had Happy Boys op bezoek. Deze wedstrijd eindigde 1-1. Door gelijk te spelen, blijft Happy Boys op de 3e plaats met 19 punten uit 9 wedstrijden.

Zondagmiddag nam SV Broki het op tegen Tahiti, Broki maakte geen fout en versloeg Tahiti met 5-2. SV Broki blijft stationair op de vierde plaats met 15 punten uit 9 wedstrijden. SV Flora won donderdag met 5-1 van Deva Boys. Hierdoor klimt Flora nu naar de 5e plaats met 13 punten uit 9 wedstrijden. KD, Jong Aurora en Slee Jr., staan allemaal op een gedeelde 6e plaats met elk 9 wedstrijden gespeeld. Tahiti staat op de 9e plaats met 4 punten uit 9 wedstrijden, terwijl Deva Boys blijft steken op de laatste plaats met min 3 punten uit 9 wedstrijden.