Raadsman Lobo vindt verklaringen meisje inconsistent
03 Mar 2017, 12:26
foto


Kaene Marica, Francis Edusei en Jacky Osei van Strictly Family Business (SFB) staan terecht. Officier van justitie, Claudia Bruining, vindt de feiten bewezen en heeft anderhalf jaar geëist, waarvan twaalf maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar tegen alle drie verdachten. De drie rappers zouden seksuele handelingen hebben gepleegd met Muroesha T., die in 2015 toen het feit werd gepleegd, vijftien jaar was.

De rappers wordt ook medeplichtigheid aan kinderpornografie verweten. Op de rechtszitting van donderdag is Marica voorlopig in vrijheid gesteld. Advocaat Raoul Lobo bevestigt dit tegenover Starnieuws. De twee overige blijven aangehouden.

De raadsman heeft een negen pagina’s tellende pleidooi gevoerd. Hij heeft voorgehouden dat het slachtoffer, dat in de rechtszaal is gehoord, deed alsof ze het een en ander afschuwelijk vond. Maar, buiten de zaal zou ze er alles aan gedaan hebben om aandacht te trekken. Volgens de raadsman is het motief van het meisje om aandacht te trekken door zich als een celebrity te gedragen.

Ook de verklaringen van het meisje trekt de verdediging in twijfel. Lobo vindt de afgelegde verklaringen inconsistent. Daarnaast heeft het slachtoffer bij de politie verklaard dat ze met tal van mannen seks had bedreven. Ook zou ze eerder groepsseks hebben gehad en die werd gefilmd. Ze was afgeschreven van school, omdat twee seksfilmpjes van haar op FB te zien waren. De gynaecoloog stelde vast dat het meisje hyper seksueel actief is. Bij de politie had ze eerst verklaard dat ze Kishan en Marica wilde beschermen en daarom had aangegeven dat ze geen seks met hen had.

Op de zitting verklaarde het meisje dat ze huilde om wat er was gebeurd. Ze vertelde dat ze na het gebeurde een goede vriend belde om haar thuis af te zetten. Ze was bang dat haar moeder erachter zou komen en vertelde aan de vriend dat de jongens van SFB haar betasten en dat ze het niet leuk vond en daarom naar huis wilde. Ze had gelogen voor hem. Ook heeft ze verklaard ze dat vooraf niet wist dat de jongens bij The Garden waren. Een agent heeft haar geconfronteerd met het filmpje waarin één van de jongens zegt dat ze een afspraak had met hem.

Lobo heeft ook aangehaald dat het meisje heeft toegegeven dat ze vrijwillig seks met Marica had. De getuige D.M. die op de zitting is gehoord, heeft verklaard dat het meisje hem als dekmantel gebruikte om haar moeder te misleiden door aan te geven dat ze bij hem was terwijl ze zich elders bevond. Hij heeft verder verklaard dat hij haar niet heeft gebeld om naar The Garden te komen. Hij heeft toegegeven dat hij een snapchat van zichzelf en haar had geplaatst. De raadsman heeft er herhaaldelijk op gewezen dat de verklaringen van het meisje over hoe het precies is gegaan op die bewuste dag inconsistent zijn.

Het slachtoffer heeft ook gezegd dat ze geen seks heeft gehad met D.M. en heeft vervolgens verteld dat ze drie keer seks met hem heeft gehad. Na het gebeuren zou zij zich terneergeslagen voelen en huilen. Maar dat blijkt volgens de verdediging niet uit de verklaring van de vriend die haar naar huis heeft gereden. Muroesha heeft ook verteld dat ze zelf van school weg was, omdat kinderen haar confronteerden met de film. Het schoolhoofd heeft gezegd dat ze is afgeschreven, vanwege haar wangedrag. Volgens Lobo neemt het meisje het niet al te nauw met de waarheid, wat duidelijk blijkt uit verklaringen van zeven getuigen.

De advocaat heeft gepleit dat op het filmpje de gezichten van de mannelijke deelnemers niet te zien zijn. Het gezicht en lichaam van het meisje zijn wel duidelijk te zien. Alleen de stemmen zijn te horen. “Er heeft geen stemanalyse plaatsgevonden door een bevoegde stemexpert. Gelet op het feit dat de participanten een Nederlands accent hebben, het filmpje ingeleid wordt met een overduidelijke logo van de rapgroep (SFB production) en de "betrouwbare en consistente verklaringen van het slachtoffer" wordt de merkwaardige conclusie getrokken dat het de knapen van de rapgroep SFB moeten zijn geweest, tezamen met ene Kishan, die de handelingen hebben gepleegd en het filmpje hebben gemaakt.”

Lobo heeft gevraagd waar het bewijs is dat de rappers groepsseks zouden hebben gehad met het meisje. Marica was op dat moment zeventien jaar en het meisje was vijftien. De wetgever stelde destijds dat een stoeipartijtje van jeugdigen algemeen aanvaard is. De Hoge Raad geeft aan dat de omstandigheden van het geval bepalen en dat het ontuchtig karakter kan wegvallen als het gaat om een vrijwillig contact tussen personen die slechts in geringe mate in leeftijd met elkaar verschillen. Het leeftijdsarrest is volgens de verdediging absoluut van toepassing in deze zaak gelet op het uitbundige verleden van het meisje en de zeer jeugdige leeftijd van de Marica. Lobo heeft gevraagd om de voorlopige hechtenis van de verdachten op te schorten. Rechter Siegline Wijnhard heeft dat alleen gedaan voor Marica.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May