CSR Award voor de tweede keer uitgereikt
28 Oct 2016, 22:19
foto
Bhiesnoepersad Gopal van Gopex International NV.


Leden van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), zijn in drie categorieën genomineerd voor de Corporate Social Responsibility Award (CSR Award). De gala-avond in TBL, is donderdag voor de tweede keer georganiseerd. De winnaar van de CSR Award klein bedrijf, is Gopex International N.V. (voor de 2e keer); winnaar CSR Award middelgroot bedrijf – Gom Food Industries N.V. en winnaar CSR Award groot bedrijf – Fernandes Bottling Company N.V.

Kleine bedrijven met minder dan 25 werknemers, middelgrote bedrijven (25 – 50 werknemers) en grote bedrijven met meer dan 50 werknemers konden een prijs winnen. Op basis van de ingezonden formulieren werd een score toegekend door de jury, waarna een top 3 ontstond in elke categorie.

Naast het beoordelen van de ingezonden formulieren, bracht de jury ook een werkbezoek aan de genomineerde bedrijven om na te gaan als in de praktijk CSR wordt toegepast, zoals op het formulier aangegeven. Dit bezoek was doorslaggevend voor de uitslag.

De genomineerde bedrijven krijgen van de jury allemaal een verslag van het bezoek met onder andere aanbevelingen waarmee ze verder hun CSR naar een hoger niveau kunnen brengen. De VSB wil met deze activiteit het bewustzijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen stimuleren. De jury bestond uit Remy Grauwde (voorzitter), Winston Wielson, Esther Wielzen, Astrid Runs en Cheryl Vroom.

Corporate Social Responsibility oftewel Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is één van de kernwaarden van de VSB. In dat kader is er vaker aandacht besteed aan CSR om de VSB leden het bewustzijn over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij te brengen en te ondersteunen waar nodig. De CSR award moet daarom ook gezien worden als bekroning voor die bedrijven die het nut van CSR hebben ingezien en het in hun onderneming toepassen, zegt de VSB.
Advertenties