SHATA geeft startschot voor opkrikken toerismesector
15 Oct 2016, 05:17
foto
SHATA is officieel gepresenteerd vrijdagavond.


De Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) heeft zich vrijdag gepresenteerd aan de media en de toerismesector in Courtyard by Marriott. Met deze formele presentatie is het startschot gegeven van een actieve participatie in de toerismesector in Suriname. Ex-directeur van Staatsolie, Marc Waaldijk, is voorzitter van deze organisatie.

Het initiatief om de gehele private sector te bundelen en daarmee de belangrijkste gesprekspartner voor de overheid te zijn, is in februari van start gegaan. De directeuren van Marriott, Torarica, Kersten Hospitality, METS, Orange Travel en Wyndham Garden Hotel staken de koppen bij elkaar om de toerisme-sector te maken tot een van de economische pijlers van Suriname. Waaldijk werd benaderd deze organisatie voor te zitten. Inmiddels heeft de SHATA, nog voor de formele introductie, een 30-tal leden. De SHATA is geboren dankzij het initiatief van de grotere bedrijven, maar is bedoeld voor alle bedrijven uit de sector. Naast tal van andere activiteiten richt de SHATA zich reeds op een succesvolle professionele presentatie van Suriname op de Vakantiebeurs 2017 in Utrecht, Nederland.

Met ondersteuning van het CBI, een agentschap van de Nederlandse overheid, is STAS International, Strategische Communicatie and Branding ingehuurd om alle stappen te ondernemen om de positionering van de SHATA in oktober 2016 een feit te doen zijn. De SHATA heeft inmiddels Sinfra Zaandam als Managing Director aangesteld.

Op woensdag 5 oktober heeft SHATA een ontmoeting gehad met alle relevante stakeholders uit de overheid, te weten: de directeuren van de ministeries van: Buitenlandse Zaken, Financiën, Binnenlandse Zaken, TCT, Jeugdzaken, Handel en Industrie en Regionale Ontwikkeling. KLM, SLM, Luchthavenbeheer, Stichting Toerisme Suriname, alsook de bedrijfslevenorganisaties VSB, ASFA en Suriname Business Forum waren ook aanwezig. Het ligt in de bedoeling met deze core-monitoring groep de sector die 'boost' te geven dat zowel nationaal als internationaal het toerisme een toonaangevende zal vervullen. Volgende maand zal de website ook operationeel zijn.
Advertenties